Assisted Yin - Bivag

In deze bijscholing worden de elementen binnen de assisted yin gecombineerd met haptonomie en kennis uit de biofysica.

Omdat yin yoga op zichzelf direct het zelfherstellend vermogen op fysiek en energetisch niveau aanzet, is het belangrijk te weten wat aanraking (bij de assisted yin) in dit geheel doet. Wat betekent jouw energetisch veld in de aanraking van een ander. We zullen tijdens deze bijscholing bewustzijn creëren, waarmee we jouw invloed tijdens het overbrengen van de assisted yin op een ander onderzoeken.

Daarnaast is er voldoende gelegenheid om diverse houdingen vanuit de yin yoga te bekijken, en hoe hierbij de assisted yin toe te passen. Belangrijk is met welke intentie en beleving je dit doet. De biofysica zal als ondersteuning in het verklaren van diverse zaken gebruikt worden, en is dus niet direct het hoofditem van de bijscholing.

Na deze scholingen zul je beter kunnen aanvoelen wanneer assisted yin binnen je les toegepast kan worden. Ook zul je beter kunnen inschatten in welke mate jij jezelf kunt inbrengen in het contact met de cursist of cliënt. De assisted yin kan hierdoor dus als een vorm van cure gebruikt worden.

Er kunnen 2 modules gevolgd worden..

Assisted Yin Module 1 behoort tot de basisopleiding. Assisted Yin Module 2 is een verdiepingsscholing

Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan module 2, is dat je module I hebt gedaan en tussen de module I en II ten minste een half jaar is gebruikt om te praktiseren.