Burn-out of Burn-in? - Bivag

Drie daagse verdieping Yin Medicine in Antwerpen

In de DSM V valt Burnout onder de noemer aanpassingsstoornissen. 16% van alle werknemers heeft zich wel eens ziek gemeld met de diagnose burn out (CBS). Dit zijn 1.3 miljoen Nederlanders. In deze scholing staan Yin Yoga en Yin Medicine in het teken van het integraal kunnen begeleiden van deze specifieke doelgroep.

Burn-out of burn-in?

Uitgeblust, opgebrand, burn-out. Het grote vuur dat je gedurende de dag gaande houdt, is veranderd in een zacht flikkerend waakvlammetje. De symptomen van een burn-out verschillen per persoon en er is geen eenduidig verloop van deze aanpassingsstoornis. Een burn-out ontstaat geleidelijk. Dat betekent dat bijvoorbeeld de spanningsklachten langzaam toenemen. Waardoor je steeds vaker moe bent, hoofdpijn, maagpijn, darmklachten, duizeligheid en slecht slapen ervaart. Ook kun je veel piekeren en merk je dat je concentratie achteruit gaat. Kenmerkend voor een burn-out is wat men ook wel depersonalisatie noemt (een negatieve, cynische houding richting de mensen in de werkomgeving), verminderde persoonlijke bekwaamheid en emotionele en fysieke uitputting, gevoelens van schaamte en teleurstelling in zichzelf.

In tegenstelling tot wat men over het algemeen denkt, is het niet altijd zo dat de reserves op zijn. Vaak zie je dat bij mensen die de diagnose burn-out hebben gekregen, de reserves niet op zijn. Maar je ziet wel dat er een buitensporig hoog verbruik is van vitamines, mineralen en ander voedings- en bouwstoffen. Door externe omstandigheden wordt er langere tijd extra veel van je gevraagd. Een project dat af moet op je werk, terwijl je moeder ziek is en je daar regelmatig langs moet en je kinderen en partner hebben je ook nodig. Kortom, vele bordjes die je hoog moet houden. Net als bij een topsporter die extra ondersteuning nodig heeft, dien je er in veeleisende situaties voor te zorgen dat je voldoende binnen krijgt zodat je topprestaties kunt leveren. Dat kan door middel van voeding, yin yoga, supplementen etc.

Na zo’n periode waarin het uiterste van je is gevraagd, kunnen onstekingen ontstaan. Daar komt de burn-in om de hoek kijken. Het vuur woekert dan in je lijf. Ontstekingen staan energetisch gezien voor vernieuwing, nieuwe paden worden aangeboord. We zijn zo gewend om ons lichaam te negeren en nemen liever wat medicijnen zodat het sneller overgaat. Althans, je denkt dat het dan sneller overgaat. Beter is om een pas op de plaats te maken en je lichaam, geest en ziel de tijd te geven te herstellen en bouwstoffen aan te vullen waar nodig. Jezelf de tijd te gunnen om te resetten en andere copingsmechanismes te creëren.

Het zijn 3 goed gevulde, inspirerende dagen.

Onderwerpen die aan bod zullen komen

 • Burn Out of gewoon moe van alles wat voorbij komt?
 • Wat is nu eigenlijk een echte “Burn Out” en hoe kun je dit herkennen?
 • Welke houdingen kun je gebruiken bij iemand met de diagnose Burn Out?
 • Welke persoonlijke voeding en aanvullingen zijn juist om tot je te nemen wanneer je een Burn Out hebt?
 • Het hart als verbinder in het terugvinden van jezelf!
 • Verzachten, versmelten en vernieuwen.
 • De Redhealth als kwantum device uitgelegd en als onderdeel van een begeleiding op maat van jezelf en je clienten of cursisten met een burn out.
 • Het onderbewustzijn en bewustzijn naast elkaar om te komen tot nieuwe patronen
 • Assisted YIN als onderdeel van de begeleiding van iemand met een Burn Out
 • Methylering en dys-methylering uitgelicht
 • Genecoach en het herkennen van Epigenetica als middel om te komen tot personal medicine bij Burn Out klachten.

Docent

Emrik Suichies

Locatie

Zaal van Trier
Van Trierstraat 40
Antwerpen, België

Kosten

695,– euro vrijgesteld van BTW

Data

19 t/m 21 maart

Tijden

Dag 1: 12.00 tot 21 uur

Dag 2: 10.00 tot 17.00

Dag 3: 10 tot 17.00 uur