Chakra-mijmeringen - Bivag

Zo maar wat mijmering over de Chakra😊

Met stevige wortels in de duistere diepten van de aarde (muladhara) worden we gevoed en onderhouden met het leven gevende water wat ons omringt en doorstroomt (svadisthana). Om ons met de kracht van manipura, onze zonnekracht op te richten en vrij te reizen door de lucht (anahata).
Van daaruit vibrerend in geluid (vishudda) en licht (ajna). Om daar volledig uit te bloeien. Op te gaan in de eenheid en goddelijke intelligentie van sahasrara chakra. Daar weten we het hoger bewustzijn en zijn we niet langer afgescheiden van die andere liefde waar wij levens naar verlangen en naar zoeken. Daar wordt individu weer deel van Al. Daar wordt het zijn ten volle bewust van zichzelf in het Een.

Sahasrara draagt het bewustzijn waaruit alle chakra ontstaan. Want zien, praten, liefhebben, doen, voelen en zijn, kan alleen als er bewustzijn is. Het bewustzijn bewust van het eigen bestaan. Hoger kunnen we niet, we keren slechts terug tot de essentie van waaruit alles ontstond. Waar tijd en ruimte oplossen in de projecties van illusie. We ontwaken uit de vele afleidingen, verleidingen, en patronen. Daar laten we datgene wat ons begrensd achter. Daar vinden we ware vrijheid in een grenzeloze oneindigheid van existentie.

Het uiteindelijke doel bereikt.

Toch is dit niet het doel waar wij in eerste instantie ons op dienen te richten. Want in ons verlangen naar hereniging met die andere en enige liefde dienen wij stap voor stap en chakra voor chakra deze trap te bestijgen om vervolgens het vernieuwende en bereikte hoger bewustzijn mee te nemen omlaag. De glimp van puur bewustzijn welke wij zo nu en dan opvangen meenemend op ons verdere reis.

Jouw chakra dorsten naar het pure nectar van goddelijk bewustzijn maar blijf er niet in hangen want dan pas ben je echt afgescheiden. Afgescheiden van moeder Aarde. Weet, het Al is hier, het goddelijke in jou. Het manifesteert zich via de 5 elementen in jou. Aarde water vuur lucht en ether. Zie hoe bewustzijn zich manifesteert, geboren wordt uit een idee onder invloed van jou kruinchakra naar een beeld in je hoofd wat je in het universum inprint als zijnde een wens vanuit jou 6e chakra. En als je het benoemt vanuit vishuddi, gaat het meer voor je leven en verbindt jij je hart ermee. Dan geef je er energie aan vanuit manipura chakra en meer en meer verbind jij je ermee vanuit swadisthana. Om het vervolgens met de stevigheid van muladhara neer te zetten en waar te maken in het aardse rijk. Het hoger scheppend vermogen doorleeft hiermee jou totale zijn. En zo? Zo is het de bedoeling🙏

Namasté Catharina