Natuurlijke doping - Bivag

Word je ‘sochtends al vermoeid wakker of heb je vaak een tekort aan energie aan het eind van de dag? Gebruik je briefjes om dingen te onthouden of ben je de laatste tijd sneller afgeleid? Mis je al weer enige tijd zelfvertrouwen of daadkracht in je dagelijks leven?

Dan kan het wel eens zijn dat je veel te weinig dopamine aanmaakt. Dopamine is de stof die door ons eigen lichaam aangemaakt wordt vanuit basisstoffen zoals: zwavel, jodium en L dopamine. 

Dopamine is onze eigen beloningsstof en wordt aangemaakt wanneer we onszelf belonen met beweging of met specifieke voeding. Bij tekorten gaan we vaak op zoek naar compensatie in zoete dingen. Het kan het ook zijn dat je makkelijk verslavingen creëert bijvoorbeeld koffie drinken of het roken. In het zoeken naar chocolade of andere suikerbommen. Of bijvoorbeeld de hang naar videospelletjes doen of je verliezen in kansspelen.

Als je een tekort hebt aan dopamine dan moet je een stofje tot je nemen dat begint bij zwavel. Zwavel wordt namelijk samen met jodium -in je schildklier- omgezet tot thyroxine. En thyroxine is de bouwstof voor dopamine. Je moet dus op zoek gaan naar stofjes die je schildklier AAN zetten. En dat stofje vind je onder andere in rijpe bananen, eieren, koolsoorten, broccoli, knoflook, prei, ui en tofu. De belangrijkste: pure chocolade (>70%). Lekker!

Tijdens de Yoga Supreme krijgt iedere deelnemer gratis een uitgebreide test toegestuurd om te kijken hoe de balans is tussen de neurotransmitters

 
Wil je weten hoe het met jouw neurotransmitters zit?