Chakra psychologie - Bivag

Deze 3e module van onze basisopleiding is een unieke scholing die verder gaat dan het aannemen van een yinhouding en doorvoelen wat de houding doet. De scholing nodigt je uit om dieper te kijken, waar te nemen en te voelen. Niet alleen in het moment van nu, maar ook in verbinding met het verleden, met je voorouders en met de toekomst, je wensen. Het zijn 4 intensieve dagen die in het teken staan van jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw zijn. 

Inhoud

In deze module wordt dieper ingegaan op de materie van module 1 en 2 van de Yin  docenten opleiding  dmv het invoegen van de chakrapsychologie en kennis vanuit de energetische leer.  Er wordt door de docenten gekeken naar hoe jij bent als persoon en als yogadocent. Deze module is met name gericht op de eigen ontwikkeling maar ook als extra programma voor het geven van de yin yoga les.  

Naast de dagelijkse Yin Yoga sessies wordt behandeld:

•Chakrapsychologie en algemeen energetische leer;

•Het gronden van de verschillende chakra’s, het openen, verkleinen, uitlijnen en het werken in de energetische lagen van het lichaam;

•Het begrijpen, inzichtelijk maken en gebruiken van de energetische velden;

•Chakra visualisaties en meditatie;

•Chakra Pranayama.

Daarnaast wordt aan ieder module een thema gekoppeld die past bij de tijdsgeest en energiefrequentie van dat moment. Je ontvangt voor aanvang van de scholing extra informatie over hoe je je kunt voorbereiden. Soms vragen we bijvoorbeeld wat voorwerpen mee te nemen of stellen we vragen waar je alvast over na kunt denken.

Extra informatie

Deze module duurt 4 dagen en is inclusief ontbijt, lunch en diner.

Wanneer is het?

Docenten

•Emrik Suichies
•Catharina van Bemmel

Toelatingseisen

De scholing is toegankelijk voor alle yogadocenten, (para)medisch geschoolden, en degenen die de modules Natuurgeneeskunde & YIN en YIN, TCM en andere zienswijze van de yin yoga docentenopleiding hebben afgerond.

Deze module is verplicht voor mensen die geen erkende yoga docentenopleiding hebben gevolgd.

Verplichte literatuur

Chakra werkboek, Anodea Judith

Duur

De totale lestijd van de yin yoga docentenopleiding (module 3), bedraagt inclusief huiswerkopdrachten circa 75 uur