2020074 : Themadag – Immuunsysteem

250.00

Beschrijving

Het lichaam heeft geen orgaan wat de naam draagt van een immuunsysteem. Het lichaam ís een immuunsysteem! Een systeem wat gecreëerd en gevuld wordt door virussen, schimmels, bacteriën, parasieten en een paar menselijke elementen.

De laatste 10 jaar zijn er veel geheimen vrijgegeven over het bestaan van een microbioom. Dit gaf een enorme boost aan nieuwe studies die wetenschappelijke artikelen opleverden over het nut van deze kleine levensvormen en niet levende DNA/ RNA mutaties (die we nu ook wel virussen noemen).De uitkomsten van al deze studies waren unaniem: zowel de menselijke immuniteit als ons brein kunnen niet functioneren zonder de interactie van ons menselijk lichaam met die 100.000 miljarden levensvormen.

In deze 1 daagse scholing gaan we  in op het Immuunsysteem en de betekenis van weerbaarheid en kwetsbaarheid, gekoppeld aan Yinyoga. Met als voorafje wat een immuniteitstest betekent. Elke deelnemer ondergaat bij deelname van deze dag een Biomerica serologische bloedtest die het licht laat schijnen op de aanwezigheid van IgM of IgG antilichamen gekoppeld aan Covid19 in het lichaam. Er zal op deze dag uitleg gegeven worden over de betrouwbaarheid en functionaliteit van deze bijzondere “sneltest”, die in diverse landen om ons heen gebruikt wordt, om binnen 10 minuten zicht te krijgen op de verandering van het DNA/RNA.

De darmen zou je kunnen zien als de Kalverstraat van ons microbioom. Elk intern orgaan zoals de lever, nieren, longen, blaas, alvleesklier, milt, het bloedvatsysteem en brein heeft zijn eigen unieke ecosysteem van virussen, bacteriën en schimmels, die samen de balans weten te creëren in het lichaam.

De creatie van het epitheel van de dikke en dunne darm zijn onlosmakelijk verbonden met het microbioom en “virome”. Deze slijmerige laag is zo groot als twee tennisvelden in de totale oppervlakte en niet dikker dan een “halve breedte van een “menselijke haar”.

Deze superdunne “cellofaan laag” is niet de “weerbare muur” maar een levende, intelligente laag van macrofagen die alles wat nodig is voor je slopen, opruimen, opbouwen, doorlaten en zelfs opnieuw reconstrueren. Om zo de juiste informatie toe te laten in het deel wat naar de lever mag gaan via onze bloedstroom richting de vernieuwing in onze organen.

Op deze dag gaan we in op jouw algemene immuniteit, jouw kwetsbaarheid, de dunne darm en dikke darm en hun veel voorkomende problemen. De bijpassende YIN houdingen komen natuurlijk veelvuldig voorbij en er is vooral aandacht voor wat te doen bij een lekkende darm!

Wanneer we al deze organismes gaan bevechten met behulp van veel antibiotica, antibacteriële zeep en schimmelwerende middelen gaan doden dan weet je 1 ding zeker……..

Tijd:
09.30-17.30 uur
Deze dag is inclusief lunch en een covid-test t.w.v. €79,-
 Terug naar het cursusoverzicht

Cursusinformatie

Startdatum:
08-10-2020

Einddatum:
08-10-2020

Locatie:
Yoga Oosten
Voortsweg 204
7523CK, Enschede
Nederland
+31 (0)515 - 558 888

Docent(en):
Emrik Suichies

Zelf verzorgen:
yogamat

Voor u verzorgd:
koffie, thee, lekkers, lunch, Biomerica-test

Uw cursusselectie