2021010: Assisted Yin – Module 2

465.00

Beschrijving

Iedereen die de Assisted Yin deel 1 heeft gevolgd weet dat het aanraken zowel bij degene die aangeraakt wordt als bij jezelf, iets in beweging zet.

In de tweede module wordt middels de principes van de haptonomie en haptotherapie meer verdieping gebracht in hoe je je cursist kunt blijven uitnodigen om dieper in de houding te komen. En om de houding anders te ervaren. Er wordt tijd genomen hoe je de benen kunt “aanreiken” en de verbinding met alle meridianen nog meer kunt intensiveren met behulp van aanraken.

Aanraken heeft niet alleen effect op de ontvanger maar ook de gever.

Aangeraakt worden is (meestal) heerlijk en heeft diep effect op ons – uit veelvuldig onderzoek blijkt dat lichamelijk contact ons niet alleen gezonder en minder gestrest maakt, het is ook een belangrijke manier om ons met elkaar te verbinden. Misschien wel de belangrijkste, omdat een aanraking zo rechtstreeks naar het hart kan gaan. Een goed geplaatste aanraking stimuleert vertrouwen en samenwerking, blijkt uit onderzoek, en het is de snelste manier om dankbaarheid, sympathie en vertrouwen uit te drukken. Onderzoekers schatten dat het effect van een aanraking tien keer sterker is dan dat van woorden.
Psychologie Magazine

Er wordt aandacht besteed aan het sturen, leiden, begeleiden en geleid mogen worden. Het communiceren met je cliënt vanuit een authentieke openheid en vanuit oprechte aandacht is een belangrijk onderdeel van deze twee dagen. Alle houdingen die in de Yinyoga opleidingen voorbij komen worden wederom belicht in het kader van hoe deze met een op jouw afgestemde assist te kunnen begeleiden.

Om optimaal te kunnen profiteren van deze module, dien je module 1 minstens een half jaar geleden te hebben gevolgd. Zodat dat wat je in module 1 hebt geleerd, goed hebt kunnen integreren in jezelf en jouw lessen.

Een vervolg op deel I waar het begin gemaakt is van de reis in het aanraken van de cliënt en jezelf. Voorwaarde is dat je module I hebt gedaan en tussen de module I en II ten minste een half jaar is gebruikt om te praktiseren.

Tijden:

Dag 1: 12.00-21.00 uur
Dag 2: 10.00-17.00 uur

 Terug naar het cursusoverzicht

Cursusinformatie

Startdatum:
09-10-2021

Einddatum:
10-10-2021

Locatie:
Bivag
Kleinzand 151
8601BG, Sneek
Nederland
+31 (0)515 - 558 888

Docent(en):
Emrik Suichies, Wanda Menke

Zelf verzorgen:
yogamat, lunch op dag 2

Voor u verzorgd:
koffie, thee, lekkers, diner op dag 1

Uw cursusselectie