De vergeten wijsheid van Moeder Natuur

Scholing bij Bivag Sneek

"De vergeten wijsheid van moeder natuur" 

door Aardmoeders Leah en Catharina.

Herinner je weer, de wijsheid van moeder natuur

Herinner je weer, de geneeskracht van de Aarde

Herinner je weer, de diepgaande communicatie, de verbinding met het plantenrijk

Herinner je weer en wees wijs

Geneeskracht was van oorsprong direct verbonden met moeder Aarde. Een diepgaande communicatie tussen mens en buitenleven (plant) bepaalde of een kruid voor deze mens geschikt was of niet. Wijze vrouwen en mannen stonden in verbinding met het kosmische veld waar alles dat leeft onderdeel van is. Zij hielden zich bezig mét en hadden kennis ván dat wat aan voeding en geneeskracht te vinden is in de natuur. Echter, door de vervolging van de wijze vrouwen en mannen die deze oorspronkelijke wijsheid bezaten, werd de kennis die berustte op verbinding en het hogere weten verdrongen door feitenkennis. Tegenwoordig zie je dat wat de natuur ons biedt aan geneeskracht, voornamelijk bestaat uit kant en klare capsules, tincturen en zalven. En dat wat eetbaar is, ons dagelijks groen, komt uit de winkel. De diepere verbinding is ver te zoeken.  Wat betreft de opleidingen op het gebied van fytotherapie, herborisme en kruidkunde zien we dat deze veelal de lijn van de reguliere geneeskunde volgen. "Dit kruid is voor die aandoening". Tien zieken op een rij krijgen in deze dezelfde benadering. Een allopatische benadering, gebaseerd op ratio.

Maar hoe breng je de oorspronkelijke wijsheid weer in herinnering bij de mens? Hoe komt de mens weer in verbinding met het leven dat ons omringt? Net als de energie van de Aarde, heel geleidelijk, onwrikbaar maar langzaam met veel geduld. Om maar niks te missen. Met kennis, zoals ooit bedoeld, om als basis te fungeren. Met het modelleren van je intuïtie om meer gevoel te ontwikkelen. Met ons hart om ons weer te verwonderen over haar magie. Door te communiceren en samen te werken met de planten en bovenal een diepe dankbaarheid voor hun onaflaatbare hulp. Wie op deze wijze weer leert om te gaan met de natuur, opnieuw onderdeel wordt van dit kosmisch veld ervaart dat heling, in wezen de natuur zelf is. In het Latijn: Vis Medicatrix Naturae of de geneeskracht van de natuur.  Grondig en gedegen.

Inhoud van de scholing: 

 • Het ontwikkelen van je intuïtie 
 • Kennis van planten/bomen/paddestoelen (afhankelijk van het seizoen) welke groeien in je omgeving qua eetbaarheid, geneeskracht en giftigheid
 • Weer leren communiceren met jezelf, de natuur en weer herinneren hóe je dit doet dmv het ontwikkelen van je intuïtie adhv belevenis, visualisaties en geleide meditaties
 • Bekend raken met de signatuurleer en welke planeten bij welke planten horen
 • Motivatie om jezelf ook tussen de modules door te blijven ontwikkelen

En nog meer... maar omdat wij de natuur volgen, welke haar eigen rol in deze speelt, laten we dit seizoen-afhankelijk bij haar.  Zij geeft aan en wij als aardmoeders volgen.

Lesopzet:

De complete scholing bestaat uit 4 seizoen-blokken van elk 2 dagen. Opgesplitst in twee blokken in het najaar (nazomer en herfst/winter) en twee in het voorjaar (voorjaar/zomer). Er zijn maximaal 14 plaatsen beschikbaar.

 • 1e blok ma/di 27 en 28 September 2021
 • 2e blok ma/di 15 en 16 November 2021
 • 3e blok ma/di 28 febr en 1 mrt 2022
 • 4e blok ma/di 16 en 17 mei 2022

Tijden: 

 • Ma 12.00 - 21.00 uur, inclusief diner
 • Di 10.00 - 17.00 uur, zelf lunch meenemen 

Docenten:

Catharina van Bemmel en Leah Groeneweg

Inschrijving:

Scholing....we beseffen ons dat deze scholing eigenlijk geen scholing is maar vooral 'een weer herinneren'. Kennend onze intentie, als aardmoeders. Overdenkend hetgeen we uit willen dragen omwille van moeder Aarde en haar bewoners, ontstond er een belangrijk inzicht. Als de energie van de groep cursisten overeenstemt met de intentie van ons als docent-aardmoeders, dan kunnen we zoveel meer kunnen bereiken qua diepgang. Bij elke scholing, is het de groep die uiteindelijk de voortgang in een les bepaald. In die zin ben jij als cursist en wij als docent afhankelijk van de ander. Het is de optelsom van groepsdynamiek welke de energie in meerdere of mindere mate toegankelijk maakt. Daarom vragen wij aan eenieder die zich voor deze scholing in wil schrijven, je vooraf te motiveren. We vragen je daarvoor een mail te sturen en in max. 300 woorden te verwoorden waarom jij graag zou deelnemen aan deze scholing, dit her-inneren. De scholing is voor yogadocenten, zorgprofessionals en/of zij die een opleiding op het gebied van natuurgeneeskunde o.i.d hebben gevolgd.

We gaan ervanuit dat je;

 • redelijk bekend bent met chakra's, zelfontwikkeling en het 'naar binnen keren'. 
 • ervoor open staat dat spiritualiteit, genezing en natuur in wezen hetzelfde omvatten.
 • respect voor de natuur (voor)leeft.

Je kunt je mail met motivatie (max. 300 woorden) sturen naar; aardmoeders@protonmail.com 

Kosten:

€ 1830,- voor vier blokken van twee scholingsdagen.

Aanmelding

Je ontvangt van ons dan zo snel mogelijk bericht, waarna je je mogelijk kunt inschrijven. Na toelating ontvang je een mail met een link naar de aanmeldpagina. Deze pagina is beveiligd met een wachtwoord. Dat wachtwoord ontvang je ook in die mail.

 Cursusmomenten

 Terug naar het cursusoverzicht

Cursusinformatie

Uw cursusselectie