Online chakra programma

181.00

Beschrijving

Een betere wereld begint nog altijd bij jezelf. Niet in de eerste plaats door wat we doen of te melden hebben, maar vooral of je bereid bent te kijken naar dat wat er daadwerkelijk in jezelf nog mag veranderen. Hoe lastig dit kan zijn, weet ik maar al te goed omdat patronen ons makkelijk verleiden tot het gedrag wat we kennen. En wat we kennen is veilig en, niet eens bewust, de makkelijkste weg. Om daadwerkelijk te kunnen groeien, dienen we onszelf te accepteren als mens met alle menselijke trekjes die ons eigen zijn. Ook als deze niet zo heel erg ”yogisch” zijn. Daar is echter meer voor nodig dan een vorm van yogabeoefening en filosofie die ons weliswaar wekt en zeker nodig is als een basis. Maar het daadwerkelijk aangaan van hetgeen in ons gewekt dient te worden, vraagt je nederig te onderzoeken en beleven, in dankbaarheid. Om uiteindelijk te kunnen genieten van de vrijheid en de ruimte die in jou ontstaat. Want authentiek zijn zonder je druk te hoeven maken over hoe het “yogisch of spirituele gezien” hoort en je eigen leven leven (niet lijden) zonder de angst over ”wat men ervan vindt”, daar gaat dit online programma over.

Authenticiteit vraagt moed in een wereld die daar eigenlijk helemaal niet zo op zit te wachten. Immers, over het algemeen geldt dat de maatschappij liever een volgzaam kuddedier heeft dan een individualiteit. Dan heb je namelijk nut, vervul je de wens van die ander. Hoe meer authentiek je wordt, hoe meer je die van buitenaf opgelegde persoonlijkheid van je af legt. Vrij van conditionering en het zelfbeeld zoals anderen je graag zien. Als je dit durft te laten gaan, leer je jezelf pas werkelijk kennen.

Ik voeg mij dan ook bij de filosofie van waaruit men op de Yin Yoga Academy werkt. Dat de hoogste staat van transformatie pas bereikt kan worden, als we onze schaduw, of noem het negativiteit, durven te belichten en omarmen in haar volle omvang. Dit betekent onszelf aanschouwen als de mens die we op dit moment zijn, in plaats van onszelf te forceren naar een meer verlicht niveau. Want………

“Wat we niet zijn, kunnen we niet worden enkel vanuit een verlangen.”

Krijg je er al zin in? De eerste les ligt voor je klaar.

Het programma bestaat uit 7 lessen, variërend van 35 tot 55 minuten, afhankelijk van de oefeningen.

Ik nodig je uit om samen met mij een reis aan te gaan naar je binnenwereld. Een wereld waarin jouw gedachten, gevoelens en emoties voortdurend de hoofdrol spelen en waar je op zoek gaat naar jou authentieke zelf en nog meer in contact treedt met deze oorsprong.

Om je te verbinden met dit onvervalste deel in jezelf, geeft dit online programma je aanwijzingen, handvaten en inzichten in hoe dit aan te gaan. Ik wijs je de weg in het onderzoeken van je chakra’s dmv kennis vanuit de achterliggende chakrapsychologie en de werking van nadi’s. Om zo duidelijkheid te krijgen in waar bij jou blokkades liggen of waar jij energie compenseert voor jezelf. Dit met oefeningen om deze deficiënties en excessen nog meer inzichtelijk te maken en te wijzigen. Verandering betekent het inzichtelijk maken van processen en weten hoe deze op juiste wijze te benaderen.

De lessen blijven tot een jaar voor jou beschikbaar en zijn te volgen op, een voor jou, elk gewenst moment. Zo vaak als je wilt.

Extra informatie

Het online programma kan apart gevolgd worden, maar ook als onderdeel van de opleiding  tot Yin Therapeut.

Je kunt de online lessen vinden onder ‘Mijn account’.

Uw cursusselectie