Kiwi Avocado Kwarktaart

Tijdens onze scholingen bakken Ina en Annie overheerlijke koekjes, taarten en snacks voor onze cursisten. 

Dit zou zomaar eens binnenkort bij ons op tafel kunnen staan. Een heerlijke kiwi-avocado-kwarktaart.

INGREDIËNTEN

Bodem

  • 75 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 100 gram hazelnoten
  • 4 el kokosolie (vloeibaar)
  • 1 el kokosbloesemsuiker (optioneel)

Vulling

  • 450 gram magere kwark
  • 4 avocado’s
  • 4 el limoensap
  • 7 gr arwroot of agar agar
  • 1 el tarwegras (optioneel)
  • 56 gram eiwitpoeder (optioneel)
  • Topping

2 kiwi’s (of meer)

Naar recept van www.gewooneenfoodblog.nl

INSTRUCTIES: Bodem

Bekleed de bodem van de springvorm met een op maat gesneden bakpapiertje. Verwarm de kokosolie in een pannetje op het vuur totdat de olie vloeibaar is en haal de pan van de warmtebron. Vermaal de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en voeg de gesmolten kokosolie toe. Bedek de bodem van de springvorm met het ‘deeg’ en druk alles goed aan. Zet de bodem totdat je hem weer nodig hebt in de vriezer of koelkast.

Vulling: Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Maak ondertussen de avocado’s schoon en pureer ze in een blender. Voeg daar de magere kwark, het limoensap en eventueel het tarwegraspoeder en het eiwitpoeder aan toe. Meng alles tot een glad geheel. Verwarm vervolgens een klein beetje water in een pannetje (zo’n drie eetlepels) en los daar de gelatineblaadjes in op. Voeg het kwarkmengsel toe aan de gelatine, roer alles goed door elkaar en stort de vulling uit over de taartbodem.

Overigens heb ik vier vrij kleine avocado’s gebruikt, dus als je grotere hebt zou je er misschien minder kunnen gebruiken. Je kunt ze op zich best één voor één toevoegen aan de kwark totdat je de gewenste smaak hebt bereikt (datzelfde geldt ook voor het limoensap).

 

Topping:Maak de kiwi’s schoon en snijd de kiwi’s in hele dunne plakjes. Ik heb twee kiwi’s gebruikt, maar als je een grotere springvorm gebruikt dan zou je er meer nodig hebben. Uiteraard kun je sowieso meer kiwi’s toevoegen voor een dikkere topping.

Recept via www.gewooneenfoodblog.nl