1 november: Element Winter - Bivag

We zijn amper aan de herfst begonnen of we gaan het alweer hebben over de winter. Brrr, koud, vies en nat, waarbij een winterdepressie misschien wel op de loer ligt.
Maar ook een periode van rust, naar binnen keren. De geborgenheid en warmte in huis opzoeken. Als je mazzel hebt, bij de open haard. De dagen worden korter en het licht dempt. Wellicht gun je jezelf af en toe een moment om juist het donker in te gaan, te onderzoeken bij jezelf wat er speelt.
Bij de winter past het element water. In de winter is water in meerdere vormen aanwezig: regen, ijzel, sneeuw, mist. Waar bevriest het, waar stroomt het water. De bijbehorende organen zijn de nieren en de blaas. De stoffen waar het lichaam geen baat bij heeft, worden door de nieren gefilterd en verlaten via de blaas je lijf. 

Vragen die je jezelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld:

Aan welke gebieden houd ik vast, hoewel zij al achterhaald zijn en erop wachten uitgescheiden te worden?

Waar zet ik mijzelf onder druk en projecteer ik die druk op anderen (werk, omgeving)?

Welke achterhaalde thema’s zou ik los dienen te laten?

Waarover huil ik en ben ik verdrietig?

Wat maakt mij pisnijdig?

Vanuit verschillend perspectief een boeiende dag: energetisch, fysiek, emotioneel. Met uiteraard bijpassende yinhoudingen.
Lijkt het je wel wat om dit element te onderzoeken? Wacht dan niet te lang met aanmelden. Er zijn nog maar 6 plekjes beschikbaar!

 
  • Datum: Zondag 1 november
  • Tijd: 09.30-16.30 uur
  • Docent: Wanda Menke
  • Inclusief: Koffie, thee, lekkers
  • Kosten: €96,-