30 april: Themadag Immuunsysteem - Bivag

Een dag is eigenlijk te kort voor dit superinteressante onderwerp. Uit welke invalshoek je het ook bekijkt, fysiek, energetisch, yin, immuniteit omvat veel. Heel veel. Want waar zit je immuunsysteem, waar bestaat het uit. En nog belangrijker, hoe kun je die zelf positief beïnvloeden. Bacteriën, schimmels, virussen, parasieten dragen hun steentje bij aan jouw zijn. Hoe vervelend het zich soms ook kan uiten in je lichaam. Want wie zit nou te wachten op wratten, een blaasontsteking,  een maagzweer. En op Corona al helemaal niet. 

Het woord virus hebben we het afgelopen jaar al vaker gehoord dan ons lief is. Toch is het de moeite waard om het eens vanuit Bivag-perspectief te bekijken. Hoe kan het dat in eenzelfde huishouden, de één wel covid heeft maar geen symptomen (waaronder ook mensen met een medische indicatie), de ander wel covid heeft en veel symptomen en weer een andere geen covid, allemaal onder één dak. Er zijn 3 tot 4 miljoen mensen die al anti-stoffen hebben, waarvan een bijzonder groot deel zonder symptomen. Fascinerend, toch? 

Het brein in je hoofd is een bekend gegeven, maar het brein in je darmen krijgt vaak minder aandacht. In het engels wordt het mooi verwoord, “Gut”. Gut leakage, waarbij de afvalstoffen minder goed worden opgeruimd en de goede voedingsstoffen minder goed worden opgenomen. Maar ook de uitdrukking “I feel it in my gut” geeft mooi weer als je iets voelt zonder dat je brein het kan verklaren. Je “gut” weet het gewoon. Een dieper, beter en scherper oerweten dan die grijze hersencellen.  Maar als je gut lekt, dan is jouw oerweten ook lek. 

Emrik legt het deze dag uit. Je krijgt bovendien een antistoffen-test van Covid. We hebben meerdere cursisten gehad die verbaasd waren dat ze antistoffen hadden, zonder dat ze symptomen hadden. Een Bivag-scholing kan niet zonder Yin-houdingen, dus ook dat komt aan bod. En uiteraard gaan Annie en Ina jouw innerlijke mens ook verwennen met krachtig, voedzaam en bovenal heerlijk diner. Superfood voor een Supergut.

Kom je ook?

  • Datum: vrijdag 30 april
  • Tijd: 12.00-21.00 uur
  • Locatie: Kleinzand 151, Sneek
  • Docent: Emrik Suichies
  • Kosten: €245,-