Antistoffen - Bivag

Antistoffen Corona minstens 7 maanden aanwezig

We zijn 9 maanden verder en nog steeds heerst er veel onrust in de maatschappij over Corona. Dat is ook niet zo gek, want het raakt ons op vele vlakken: gezondheid, werk, familie, school. Gelukkig wordt er zo langzamerhand ook steeds meer bekend over het virus. Bij Bivag kijken we pathologie vanuit verschillende invalshoeken: energetisch, emotioneel, fysiek  etc. Onderstaand een stukje over antistoffen vanuit fysiek oogpunt.

Ons lichaam maakt antistoffen aan als er een virus of een andere indringer in ons lichaam is, zodat het virus door het lichaam opgeruimd kan worden. Dat gebeurt ook bij het Covid19-virus. In de beginfase van het virus vind je IgM-antistoffen en later is dat IgG-antistoffen. De IgM-antistoffen verdwijnen na ongeveer 6 weken, of dan zijn ze in elk geval nauwelijks detecteerbaar. Dat is goed, want dan heeft het lichaam zijn werk gedaan.

Vervolgens zijn er de IgG-antistoffen. Deze ontstaan ongeveer vanaf week 3. Deze IgG blijft veel langer in het lichaam dan het IgM. Op dit moment zijn er meerdere onderzoeken over de hele wereld waaruit blijkt dat die IgG-antistoffen minstens 7 maanden in je lichaam blijven. En waarschijnlijk nog wel langer, alleen zijn de onderzoeksperiodes totnutoe te kort geweest om dat te kunnen constateren. Immers het virus is hier pas sinds februari aan zijn opmars bezig.

Ook het RIVM is tot de conclusie gekomen in hun Pienter-onderzoek dat antistoffen lang aanwezig blijven, minstens 200 dagen. Uit het Pienter-onderzoek blijkt dat de antistoffen niet alleen lang aanwezig zijn, maar dat ze in de loop der tijd ook sterker zijn geworden. De eiwitten van de antistoffen zijn sinds de start van het coronavirus beter in staat om zich te hechten aan de eiwitten van het virus en kunnen het virus daarom beter opruimen.

Herinfectie uiterst zeldzaam

Het goede nieuws stopt nog niet. Want het blijkt ook uit steeds meer onderzoeken dat zolang je antistoffen hebt, je beter beschermd bent tegen het virus. In tegenstelling tot wat je in sommige media tegenkomt, is herinfectie uiterst zeldzaam. Er is op dit moment van 5 mensen bekend dat ze daadwerkelijk herbesmet zijn en 20 gevallen die nog onderzocht moeten worden of het echt re-infectie was. Vandaag de dag zijn er al ruim 61 miljoen mensen die positief zijn getest op Covid-19. Van die 61 miljoen zijn er dus maar 5 mensen herbesmet. Zoals gezegd, is herbesmetting buitengewoon zeldzaam.

Je lichaam weet wat ie moet doen

Daarnaast weet het lichaam ook hoe het met het virus om moet gaan, mocht het ergens in de toekomst opnieuw in contact komen met het virus. Op dit moment wordt veel onderzoek gedaan naar de zogenaamde T-cellen, de geheugencellen. Deze cellen onthouden dat dat virus is geweest en weten wat ze moeten doen als het virus opnieuw het lichaam binnenkomt en hoe ze die eiwitten moet opsporen en aanpakken. 

Op 22 september gaf Jaap va Dissel al aan dat er minstens 1 miljoen mensen zijn die een corona-infectie hebben doorgemaakt, waarvan een groot deel het niet eens weet. We zijn nu 2 maanden en een 2e golf verder. Het zullen er nu veel meer zijn.

Wel of niet vaccineren?

Bovenstaande werpt de volgende interessante vraag op. Als je weet dat je IgG-antistoffen hebt, als je weet dat je lichaam zichzelf dus goed kan beschermen, wat is in dat geval de toegevoegde waarde van een vaccinatie?

Zover zijn we nog niet want de vaccinaties zijn nog niet goedgekeurd. En als ze worden goedgekeurd, dan zullen ze nog niet direct voor iedereen beschikbaar zijn. 

Wat belangrijk is in deze situatie, is goed naar je hart te luisteren. Angst mag er zijn en hoef je niet weg te moffelen. Kijk ook naar de feiten, informeer jezelf. Wat klopt wel, wat klopt niet. Voel, ga yinnen, mediteren, wandelen, maak een pas op de plaats. Vertrouw op je lijf en je ziel. Dan kun je ook een keuze maken die bij je past. 

Ondertussen zullen wij vanuit Bivag zoveel mogelijk informatie blijven delen. Niet met als doel om je te laten afzien van vaccinatie, daarin is geen goed of fout. Maar om een punt van rust te geven, zodat je voor jezelf beter kunt bepalen wat bij je past.