Evolutie en embryologie, microben en Yin Yoga - Bivag

De evolutie van de mens spiegelt zich in de embryonale fase. Dat wil zeggen dat de hele evolutie van de mensheid zich in het kort herhaald bij de ontwikkeling van een embryo. In het begin van de evolutie (en van het embryo) is er slechts 1 cel met alle basisfuncties. Later ontstaan er meerdere gedifferentieerde cellen en moeten deze cellen met elkaar communiceren en samenwerken. De evolutie zorgt er voor dat het organisme nieuwe cellen krijgt om beter om te gaan met een veranderende omgeving.

Zodra een eicel bevrucht is begint het zich te ontwikkelen. Gedurende de eerste paar dagen bestaat deze ontwikkeling alleen uit een celdeling, het vermeerderen van algemene cellen. Deze cellen zijn nog totaal ongedefinieerd en kunnen later uitgroeien tot welke cel dan ook (bot, spier, long, lever, hart of wat dan ook).

Na 3 weken bestaat het kleine embryo uit drie lagen cellen. Binnenste laag (entoderm), buitenste laag (ectoderm) en middellaag (mesoderm), zie germlayer kaart.

Elke cel gaat groeien tot specifieke cellen: 

De binnenste laag (entoderm) gaat uitgroeien tot cellen die behoren bij de basis overleving zoals vertering, organen, ademen en voortplanting. Deze cellen worden…..

 

Bovenstaande tekst is een klein excerpt uit de syllabus van de scholing Kwantum Yin en het brein als hologramGekoppeld aan hersenlagen, microben, lichaamsveld en specifieke Yin houdingen. Boeiende materie! Als je de tijd en mogelijkheid hebt, dan is deze scholing een absolute aanrader

Nog een klein stukje over microben:

Herstenstam aangestuurde microben

De oudste microben (schimmels en mycobacteria zoals TBC) worden door de oudste hersenen aangestuurd, de hersenstam (darmen, alveolair, lever). Men kan deze microben zien als ‘de slopers van de bouw’. Zij breken die cellen af die tijdens de stressfase zijn opgebouwd. Deze nieuwe cellen zijn ontstaan in de stressfase en zijn herkenbaar voor deze microben. Dit maakt het mogelijk om ook alleen die nieuwe cellen af te breken en de rest met rust te laten. Deze microben doen hun werk alleen in de ontspanningsfase, om hun werk optimaal te laten verlopen is …