Gaat Yin door bij Bivag? - Bivag
De regels worden aangescherpt, de lijnen worden strakker getrokken. Het schuurt, scheurt, wringt en kraakt. Je voelt de krapte in de maatschappij, bij de mensen, bij jezelf. Er heerst ontzettend veel spanning en angst. Een aanraking of knuffel is niet meer vanzelfsprekend. Sterker nog, het wordt als bedreigend ervaren. Voor- en tegenstanders verharden in hun bewoordingen en gedragingen, uit onmacht en frustratie. Juist nu is het belangrijk om die verstilling, verzachting, verbinding op te zoeken. Dát is wat we bij Bivag doen, in de vorm van yin yoga. Ongeacht welke scholing je bij ons volgt, dát is de kern. 
 
Verzachting, verstilling en verbinding in en met jezelf. Of-te-wel Your inner nature. Yin als levensbeschouwing. Dit is geen holle kreet, geen marketingtruc, geen kwestie van de grenzen opzoeken zodat wij als Bivag de deuren open kunnen houden. Your inner nature is oprecht onze visie, zienswijze, levensbeschouwing. Daarin proberen we jou te ondersteunen, op onze eigen wijze, die wel of niet bij jou past. Hoe beschouw jij het leven, hoe schouw jij jezelf, de ander, de wereld waarin we leven. Net zomin als Yin voor ons een trucje is, is dat het voor jou ook niet. Het is geen religie. Er is geen guru of God in de Yin die vertelt wat je moet doen, eten, zeggen, voelen. Yin is ook geen oefening waarbij je streeft om je lichaam zo perfect mogelijk neer te leggen, waarbij je een kunstje uitvoert. Yin draait om jou, wat er in jou leeft en hoe jij tegen het leven aankijkt. Niks meer en niks minder. 
 
Juist nu is Yin zo ontzettend belangrijk. Om samen een plek te creëren waar ruimte is, aandacht, warmte, geborgen en veiligheid. Met zijn allen dus niet alleen bij Bivag, op zoveel mogelijk plekken in Nederland en daarbuiten. 
Wat betekent Yin voor jou? Onderstaande vragen kunnen je misschien helpen dat helder te krijgen.
Is het de connectie tussen lichaam / geest / ziel / het veld.
Is het yoga.
Is het lenigheid.
Is het een uurtje die je geeft in een sportschool.
Legt het verbinding tussen dat wat jouw lijf zegt en jouw bestaan.
Is het de verbinding tussen verleden, nu en toekomst.
Hoe geeft het jouw bestaan vorm.
 
Je hoeft niet op alle vragen een ja of nee te hebben. Er is geen goed en geen fout antwoord. Het is wat in jou leeft. Zoals Emrik in zijn Facebook-bericht schrijft: verbind je met dat wat leeft in jou. 
 
En als je wilt, zoeken wij graag de verbinding met jou.
 
Warme groet,
Jacqueline