Lustiknie - Bivag
eten 2

Onze cateringdames Annie & Ina zijn altijd druk in de weer voor onze cursisten in Sneek. Voorheen zorgden ze voor koffie, thee en lekkers. Vanwege Corona kunnen we nu met grote groepen niet bij restaurants terecht en bereiden ze de lunch of diners ook zelf. Aan het begin van de week wordt nagedacht over wat ze zullen gaan maken, geen enkele week is hetzelfde. Dan gaat het niet alleen om het bereiden van iets voedzaams en lekkers. Ze proberen ook altijd rekening te houden met het thema van de scholing en het seizoen. Ook dan zijn ze er nog niet. Ze houd tevens rekening met ieders voedselallergieën en -intoleranties. Dat maakt het niet eenvoudiger. De één heeft glutenintolerantie, de ander paprika-allergie, nog één notenallergie en ga zo maar door. Vervolgens maken ze een schema waarbij ze onderling de taken uitknobbelen zodat de werkzaamheden mooi verdeeld zijn tijdens de scholingsdagen. Het lijkt wel hogere wiskunde hoe alles ingepland wordt met baktijden, pauzetijden etc.

Nadat alles op een rijtje is gezet, is het tijd om inkopen te doen. Bloemen ook niet vergeten, zodat het gezellig aangekleed kan worden. Aangezien er ook regelmatig last minute-aanmeldingen zijn, wordt er altijd extra eten ingeslagen zodat ze zeker weten dat ze genoeg in huis hebben. Zelfs ondanks dat ze extra eten incalculeren, is het soms kielekiele qua hoeveelheid. Als er dan ook nog een cake of snack mislukt, stijgen de temperaturen in de keuken helemaal tot een kookpunt. Maar het is altijd goed gekomen! 

Tijdens de scholingsdagen is het een kwestie van bakken, koken. Kaarsjes aansteken. In de kleine pauzes snacks, koffie, thee, fruit klaarzetten, tussentijds opruimen, verder met bakken en koken, maaltijd uitserveren en als alles klaar is, schoonmaken.

Kortom, de dames verrichten een hoop werk. Het mooie is, dat doen ze met liefde.  Alles wordt altijd tot in de puntjes voorbereid, klaargemaakt en verzorgd. 

Lustiknie, allergie en/of intolerantie 

Vind je iets niet lekker? 

We zullen altijd proberen iets te maken wat de meeste mensen lusten. Helaas kunnen we met smaakpapillen geen rekening houden. Het is ouderwets “eten wat de pot schaft”.

Heb je voedselallergieën cq -intoleranties? 
Noteer het dan in het notitieveld als je je aanmeldt voor een scholing. Dan houden we daar rekening mee. 

Meld je je last minute aan?
Ook dat kan, fijn dat je komt! Annie & Ina zullen dan hun uiterste best doen om rekening te houden met allergieën en intoleranties. Als dat niet lukt omdat er geen tijd meer is om iets aan te passen, dan zullen we je vriendelijk vragen om zelf eten mee te nemen. Hopelijk heb je daar begrip voor.