Lying Butterfly zoals Natasja het beleeft - Bivag

Nieuw jaar, nieuwe houding.

In 2020 was het Dragonfly en de achterkant van mijn bekken dat nogal van zich liet horen. Je had mij in februari/ maart mijn bed uit moeten zien komen. Hetgeen mij bewoog was duidelijk aan het verschuiven. Dat herkennende, wist ik nog niet gelijk hoe en wat. Maar soms, wordt het je dan gewoon aangereikt en hoef je het zelf niet te weten.

De periode tussen de ‘Ja’ in maart op de vraag van Emrik, tot het tekenen van het daadwerkelijk contract van overname van Bivag en de praktijk binnen New Health Centre op 20 december 2020, heeft mij grondig door vooral mijn bekken en hart doen reizen. En dat, terwijl Covid in maart, zo bleek achteraf, in mijn systeem huisde. Zonder echte klachten overigens. Met die plek innemen zat het inmiddels gelukkig wel goed.

En dan breekt 1 januari 2021 aan. En is alles officieel. Ik mag het pand aan het Kleinzand met een eigen sleutel betreden. En is ineens niet meer dragonfly, maar lying butterfly een houding voor mij om te beleven. Zonder al te veel fysiek ongemak. Maar wel van betekenis, omdat nog eens temeer vanuit diep voelbaar is waar ik ben en wat er voor mij ligt. Ik noem dat ‘je hart vanuit je tenen beleven’.

Emrik in de houding Lying Butterfly

Liggend op mijn mat, mijn handen onder mijn hoofd, voetzolen tegen elkaar, benen ieder naar een kant openvallend, voel ik mij gedragen. Gedragen door Moeder Aarde, mijzelf en lieve mensen dicht om mij heen. Achter mij ligt mijn verhaal, wat geweest is en mj hier heeft gebracht. Op vele plekken doorleefd en gezien, met alle kleuren van de regenboog. Niet meer zomaar een verhaal, maar intussen écht mijn verhaal.  Doorleven, helen, schuren en kraken. De humor die daar altijd licht in bracht en brengt. De verzachting die steeds weer volgde. Niet in het minst door de modules die ik volgde bij Emrik op ‘de’ zolder.

Vervolgens breng ik de focus steeds meer naar de voorkant. Heel diep in mij, vlak voor mij, maar zelfs ook wat verder weg. Licht, helder, kleurrijk en warm. Bewegend. Dansend bijna. Mijn benen zakken meer en meer opzij. De voeten wat verder weg. Mijn hart zachtjes kloppend. Ellebogen die de grond aanraken. Niet omdat dat moet, maar omdat het gewoon gebeurt. De liezen warm. De adem rustig en overal welkom. Op en neer, met lange, lange stiltes.

Open. Open om te herkennen, te ontvangen. En ik herken, ontvang. Licht, liefde, steun, plezier, genieten. Het stroomt. De rest volgt vanzelf. Stiltes van vertrouwen, dat het precies is zoals het moet zijn en dat er nog veel meer mooie dingen zijn om te beleven en te creëren.

Ik heb er zoveel zin in om aan de slag te gaan bij Bivag en het New Health Centre. Alles wat ik ooit gedaan heb in mijn leven en loopbaan, valt nu samen. Bouwen aan zoiets moois, het enorme potentieel nog meer boven water halen. Nog meer draagvlak voor en verdieping en verbreding van modules. Al die mensen onderweg naar puur, naar anders. Niet meer of minder, maar anders en nieuw.

Samen met het team van Bivag en NHC. Met twee fijne inspiratoren naast mij. Wat is het fijn om met jullie samen te mogen varen en bouwen. Met liefde, plezier en vertrouwen draag ik die nieuwe pet. Samen op reis.

En verheugd heet ik iedereen vast (opnieuw) welkom. Al die vertrouwde, maar ook alle nieuwe zorgverleners en yogadocenten. Ik zie je graag op Kleinzand 151.  Stef Bos zingt het zo mooi: ‘Welkom in ons huis’. Ons YIN huis.

Liefs en tot gauw, Natasja

In contact