Spring er maar in - Bivag

Ik heb al vaak en veel geschreven over Yin en de diverse scholingen. Uiteraard heb ik wel eens een yinles gevolgd, of een lezing van Emrik, of gemediteerd bij vlagen. 3 dagen onderdompelen in de Yin is echter andere koek. Na 13 jaar werken bij Bivag wordt het de hoogste tijd om zelf de Yin optimaal te ervaren en er in te duiken. Daarom ga ik van 24-26 september meedoen met de YYDO in Sneek. Magie vind je buiten je comfortzone dus ik spring in het diepe. 

Ik verheug me op de Sleeping swan (of zoals ik ook wel eens oneerbiedig zeg, de dooie duif). Butterfly of catterpillar, zalig. Saddlepose daarentegen, een ramp. Seiza wordt ik ook niet blij van, maar die zit gelukkig  in module 2. 

Los van de fijne yin, zijn er ook elementen die ik best spannend vind zoals groepsdynamiek, tegen fysieke en emotionele grenzen aanlopen, het goed willen doen. Er valt genoeg bij mezelf te schouwen en voelen. Maar ik kijk er ook enorm naar uit en ben nieuwsgierig naar wat het teweeg gaat brengen. Een aantal dagen tijd voor mezelf zonder opgeslokt te worden door andere beslommeringen. In ontspanning zijn, laagjes afpellen en aandacht en zorg voor mezelf. Een cadeautje!

Voor de nieuwe yinners of yogi’s onder ons: op zondag 6 september is er een gratis Yintroductiemiddag in Sneek. Dan kun je zelf ervaren of het wat is en of Bivag bij je past. De module 1 in Sneek stroomt al bijna vol dus wacht niet te lang met aanmelden. We gaan nog een nieuwe datum plannen voor het najaar in Zwolle. Zodra die bekend is, melden we het. En 30 oktober is Module 1 in Sint Oedenrode. Dus volop mogelijkheden, in het midden, zuiden en noorden.

Wie weet zie ik je binnenkort op de mat!

Warme groet,
Jacqueline