Yin 3.3 - Bivag

Er zijn een aantal scholingen die als basis in je curriculum passen, ongeacht waar jij je verdieping of verbreding zoekt. Uiteraard zijn alle scholingen van Bivag noodzakelijk, onmisbaar en fantastisch;-) Maar Assisted Yin is zo’n scholing die je niet mag missen. Yin 3.3 ook. Beide scholingen zijn essentieel voor jou als docent en als persoon, om je te ontwikkelen. 

Tijdens de Yin 3.3. nemen we je mee in de wondere wereld van Fibonacci, onze energetische en informatie velden, ritme en frequenties, sympathische en parasympatische zenuwstelsel en natuurlijk de relatie tot water. Tijdens deze dagen zullen Emrik en Catharina je laten ontdekken hoe vernuftig de communicatie in ons lichaam in elkaar steekt.

YIN yoga is een vorm die we allemaal  herkennen in het innemen van een houding gedurende 3 tot 5 minuten. Daarna wordt de volgende houding ingenomen. Wel of niet met een counterpose. Dit laatste is afhankelijk van de docent die de YIN yoga heeft uitgedragen.

In de YIN 3.3 gaan we er vanuit dat de YIN yoga basis is en dat de elementen van herhaling, pauze, tijd en verbinding verder uitgediept mogen worden. In deze scholingen zit veel informatie vanuit de Quantum wereld. Verbonden met water en de eigenschappen van water en de fascia. Er wordt veel praktijk gegeven en er is altijd een relatie met een orgaan of orgaansysteem.

Het zal nog meer “helend” werken bij jouzelf en bij jouw cursist of cliënt. Het is dan ook een wezenlijk onderdeel van de YIN therapie. Veel energetische geneeskunde en metafysische geneeskunde komt aan bod, zodat nog beter verstaan wordt wat de YIN yoga kan doen in het fysieke, mentale en emotionele lichaam. 

De scholing is erg praktisch en makkelijk toe te voegen in je eigen lessen. Zoals altijd bij Yin Yoga, draait het om waarnemen, schouwen, voelen, ook in deze scholing.

Tijdens de komende Yin 3.3. op 2-3 juli staat de lever centraal in praktijk, theorie en vanuit energetisch oogpunt.

De module YIN 3.3 en de lever is een nieuw avontuur voor de YIN yoga docent.

Het element herhaling binnen de yinyoga en verbinding in de houdingen gekoppeld aan het systeem van de lever, zullen in deze twee dagen uitgebreid aan bod komen. Je zult je lever weer beleven in een nieuwe dimensie. Er wordt in deze module ingegaan op waar de lever in het fysieke lichaam emotioneel en ontgiftend werkt. Het derde chakra zal een wezenlijk onderdeel van deze tweedaagse zijn en toegelicht worden door Catharina van Bemmel. De affirmaties en juiste woorden om te gebruiken in de YIN les die bij de lever toe behoren komen deze twee dagen veelvuldig voorbij in de yin lessen die je zelf zult beleven. 

Mocht je deze module YIN 3.3 en de lever al eens beleefd hebben, voel je dan vrij om nogmaals te beleven wat de lever en galblaas te vertellen hebben na deze “intelligente” Lockdown en alle frustraties van de afgelopen tijd. Geniet ook van de vernieuwing in deze module die Catharina van Bemmel brengt vanuit haar wijsheid en verbinding met de chakra’s.