Yin in coronatijd - Bivag

We krijgen regelmatig de vraag of de scholingen doorgaan. Wat begrijpelijk is. Het antwoord is simpel. Ja, we gaan door. Zolang er geen onderwijsbeperkingen komen, gaan we door. Juist in deze tijd is Yin erg belangrijk. Om dicht bij jezelf te komen en, als dat lukt, te blijven. 

We hebben het hier en hier al eerder aangegeven, Yin draait om Your inner nature. Yin yoga is slechts één vorm daarvan. Yin is ook wandelen in de herfstbossen, fietsen in de regen, of opgekruld op de bank zitten met een kopje thee.  Yin is ook met een mondkapje op in de supermarkt staan. Daar kun je al een hele sessie aan wijden, dat mondkapje. Creëert het boosheid, spanning, onrust, hoofdpijn, weerstand, gelatenheid, afstand, veiligheid, rust, humor. 

Het draait om die Y van your inner nature. Wat beweegt jou, wat raakt jou, wat maakt dat je boos of blij wordt, wat maakt dat je verhardt of juist verzacht. Daar zitten vele lagen en dimensies onder, achter, naast en boven. Op de mat omtmoet je jezelf. In iedere scholing lopen we een klein stukje mee op jouw Yin-pad, wordt er weer een laagje zichtbaar. Zodat je dat weer meeneemt in jouw eigen yinlessen.

Want ook in jouw eigen yinles zal het niet zozeer gaan of jouw cursist de yinhouding perfect uitvoert. Immers, dan wordt het een oefening. Je gaat als yindocent een klein stukje mee op het pad van jouw cursisten en biedt hen de ruimte en een moment om hun eigen Yin te voelen.

De yogastudio is niet de enige plek om te yinnen. Als je fysiotherapeut bent, coach, diëtist, tandarts, therapeut, zorgverlener dan is er ook ruimte voor Yin. Ook daarin zijn veel vormen mogelijk.  

Het is dus niet de yoga wat yin yoga maakt. Het is de yin, het is jij! Kortweg, Y!