Zelf crackers maken, appeltje eitje - Bivag

Zelf crackers maken is echt ontzettend makkelijk. Je kunt net zoveel of weinig ingrediënten toevoegen als je zelf wilt. 

Dit recept is de basis. Je kunt pompoenpitten, sesamzaad, klein gesneden noten, kruiden, parmezaanse kaas etc. Wat jij lekker vindt:

Ingrediënten

  • 75 gram havermeel, eventueel zelf  te maken door havermout in de blender te doen
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram gebroken lijnzaad
  • 225 ml water
  • paprikapoeder
  • snuf zout

Nodig

  • kom
  • 2 x bakpapier
  • deegroller 

Je mengt alle ingrediënten in een kom en laat het een half uurtje staan. Dan wordt het water lekker opgezogen door het meel en de lijnzaad en kun je het beter uitrollen.

Oven voorverwarmen op 180 graden

Leg je crackerdeeg op een bakpapier en druk het wat plat met een lepel. Leg vervolgens een bakpapier er boven op en rollen maar. Zo dun mogelijk. Twee millimeter is mooi. 

Als je klaar bent met rollen, haal je het bovenste vel bakpapier er af. Eventueel kun je met een scherp mes voorzichtig lijntjes trekken in het deeg, zodat je  strakke vormen krijgt. Maar dat is mij nog niet gelukt. Het afbreken gaat bij mij organisch.

Leg het crackerdeeg 25 in de oven. Na die 25 minuten draai je het om en bak je het 10 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de crackers en jouw oven)

De crackers luchtdicht bewaren. Voor gebruik even opwarmen in het broodrooster, of zo opeten. Heerlijk met bijvoorbeeld hummus en plakjes komkommer. 

Eet smakelijk!

Jacqueline