YIN en integrale geneeskunst - Bivag

Tijdens deze bijscholing gaan we alle “boekjes te buiten”, kijken we voorbij de chaos en tot in de structuur van het kleinste deel. We nemen je mee in de wondere wereld van Fibonacci, onze energetische en informatie velden, ritme en frequenties, sympathische en parasympatische zenuwstelsel en natuurlijk de relatie tot water.

Wat is er zo anders aan YIN en integrale geneeskunst? Wat kan deze scholing voor jou en je deelnemers betekenen? Wat gebeurt er energetisch en fysiek? Hoe zit het met de aanmaak van neurotransmitters? Hoe implementeer ik dit in mijn lessen?

Allemaal vragen waarop in YIN en integrale geneeskunst antwoord wordt gegeven. Samen met een portie yin kun je deze dagen weer als inspiratie zien om jouw yinyoga lessen verder te optimaliseren en uit te breiden naar nog meer vitaliteit voor jezelf en voor je deelnemers in de lessen.

Tijdens deze dag zal Emrik je laten ontdekken hoe vernuftig de communicatie in ons lichaam in elkaar steekt.

YIN yoga is een vorm die we allemaal  herkennen in het innemen van een houding gedurende 3 tot 5 minuten. Daarna wordt de volgende houding ingenomen. Wel of niet met een counterpose. Dit laatste is afhankelijk van de docent die de YIN yoga heeft uitgedragen.

In deze scholing gaan we er vanuit dat de YIN yoga basis is en dat de elementen van herhaling, pauze, tijd en verbinding verder uitgediept mogen worden. In deze scholingen zit veel informatie vanuit de Quantum wereld. Verbonden met water en de eigenschappen van water en de fascia. Er wordt veel praktijk gegeven en er is altijd een relatie met een orgaan of orgaansysteem.

Dit laatste zal de YIN en integrale geneeskunst dan ook een meer medisch karakter geven. Het zal nog meer “helend” werken bij de cursist of client. Het is dan ook een wezenlijk onderdeel van de YIN therapie. Veel energetische geneeskunde en metafysische geneeskunde komt aan bod, zodat nog beter verstaan wordt wat de YIN yoga kan doen in het fysieke, mentale en emotionele lichaam.